Eerste Hulp bij Stress en Vermoeidheid:
Hartcoherentie Training

Wil jij dat stress en vermoeidheid afnemen? Zoek je naar meer balans, plezier en energie?

Met Hartcoherentie oefeningen komt op een eenvoudige en doeltreffende manier de rust in je leven terug, zit je beter in je vel en geniet je van een hogere kwaliteit van leven.

Heb Meer Lief: Ware Liefde begint bij Liefde voor Jezelf.

Alleen als we onszelf werkelijk kunnen zien zoals we zijn, in alle puurheid en oprechtheid, ontstaat de ruimte om van onszelf te houden. Zolang we onszelf afwijzen, bekritiseren en kleinhouden, kan ons licht niet stralen.

In deze cursus gaan we samen op zoek naar jouw bronnen van kracht, je wijsheid en de Liefde. Liefde Heelt op veel manieren. Tex Reinders maakte een mooie rapportage hierover nav een gesprek dat wij voerden. In dit artikel lees je ook meer over HartCoherentie, de belangrijkste techniek die in deze cursus aan bod zal komen, en waar je mee gaat leren werken.

 

De eerstvolgende training start eind maart 2018.

De cursus wordt gegeven in Zutphen of Warnsveld.

Deze cursus kan ook elders in Nederland worden gegeven. Neem bij interesse vooral contact met me op, dan vinden we samen een oplossing.

Doordat de cursus aan kleine groepjes gegeven wordt is het vinden van een gezamenlijke voorkeur qua data makkelijker te regelen.

De Kosten bedragen €297,- *dit is incl.

– een biofeedback apparaatje, de Emwave2 of InnerBalance sensor, die je in bruikleen krijgt gedurende de cursus.

– Het Werken aan Veerkracht werkboek van HeartMath.

– Stress-REM vragenlijst evaluatie door Soffos  (hierdoor kun je volgen wat het effect van de cursus is en krijg je inzicht in  
  het  bereikte resultaat vanuit een onafhankelijke bron)

– True Health Assessment: een uitgebreide assessment van je algehele gezondheid.

– Interessante opdrachten

– Kleine intieme groep (max. 8 deelnemers), veel ruimte voor individuele aandacht.

* – Gespreid betalen is mogelijk.

– Indien je aanvullend verzekerd bent, wordt mogelijk ook een deel vergoed door je zorgverzekeraar.

Uit eigen ervaring kan ik Nienke van harte aanbevelen.

De hartgerichte ademshalingstechniek die je met haar leert eigen maken is fantastisch! Het haalt je uit je mind en je angsten en brengt heel veel rust. Degenen die zo gelukkig zijn bij haar de cursus te mogen doen, wens ik alvast heel veel plezier.

 

Hellen Tiethof

Wat is Hartcoherentie en waarom is dat de essentie van deze training?

Het Hart speelt een centrale rol in ons functioneren. Het hart, en wel in het bijzonder het hartritme, heeft een diepgaand effect op allerlei emotionele, fysiologische en cognitieve functies, zoals de helderheid van denken, inzicht, het nemen van strategische beslissingen en de manier van communiceren.

Als het hartritme een regelmatige variatie toont, noemen we dat hartcoherentie. Er is dan een harmonieuze samenhang te zien tussen het hartritme en de ademhaling. Hartcoherentie is een van de krachtigste methoden voor het ontwikkelen van evenwicht en innerlijke rust. Het is een wetenschappelijk onderzochte en bewezen methode die bij verschillende fysieke en geestelijke aandoeningen verlichting van klachten en pijn heeft gebracht.

Het hartritme, en dus de mate van coherentie, kan door het individu zelf beïnvloed worden. De HeartMath methode maakt gebruik van biofeedback apparatuur waarmee de hartritme variabiliteit gemeten wordt, en omvat technieken die de hartcoherentie doen toenemen. Men kan deze technieken eenvoudig zelf leren toepassen.