fbpx

Lotus Consult Integrale Gezondheid

Je bent toe aan een doorbraak. Je wilt je gezondheid op een positieve manier gaan ervaren. Je wilt niet langer vast blijven zitten in zich herhalende klachten die er zogenaamd ‘bij horen’. Je bent het zat om te horen ‘dat het nou eenmaal zo is’.

Je hebt wellicht al het een en ander geprobeerd. Boeken gelezen, cursussen gedaan, oefeningen gezocht online.

Maar je hikt ergens tegenaan en komt er op eigen kracht niet door.

In een Lotus Consult bekijken we jouw gezondheid vanuit Integraal perspectief. Lichaam, geest, ziel. Het telt voor mij allemaal mee. Jouw gezondheid wordt bepaald door meer dan alleen fysieke omstandigheden en symptomen.
Mentale, emotionele, sociale en spirituele aspecten; ze spelen allemaal een rol. Daar gaan we mee aan de slag!

Als je een afspraak maakt krijg je een uitgebreide vragenlijst toegestuurd. Hierin vraag ik naar je klachten, maar ook naar je (medische) voorgeschiedenis, medicijngebruik, voeding, slaappatroon, werk, hobbies, en nog veel meer… Hierdoor krijg ik een uitgebreid beeld van jou als persoon en kan ik je nog beter helpen.

Of je nu zwanger wilt worden, zwanger bent, herstelt van de bevalling of erover droomt om je ambities waar te maken.
Jouw persoonlijke verhaal speelt een rol. Het bepaalt voor een belangrijk deel je gezondheid en mogelijkheden.

Door samen met het totaalbeeld van wie jij bént aan de slag te gaan, wordt jouw vitaliteit optimaal. Ik lever daarin zorg met behulp van inzichten uit de Westerse en Chinese Geneeskunde gecombineerd met jarenlange ervaring in Hartcoherentie en Health Coaching. Indien gewenst is het mogelijk om met behulp van de Oberon Scan nog uitgebreidere informatie over jouw vitaliteit te krijgen in een Being in Balance Consult.

 

Acupunctuur en Coaching in EEN

 

Ik integreer Acupunctuur in de coachingsessies, en werk slechts met een zeer beperkt aantal naalden per keer.
Daarin is mijn motto:

 

Less is more’

 

Soms is 1 naald genoeg om een proces net die impuls te geven die iemand nodig heeft. Daarnaast hebben sommige punten een heel sterk effect op de geest, waardoor inzichten bereikt worden waar vroeger een heel gesprek voor nodig was.

 

Daarom zeg ik ook vaak:

 


Ik Prik met woorden, en Praat met naalden.

 

Afgelopen jaar volgde ik bijscholing bij dr Yair Maimon in de ‘One Needle Acupuncture’ techniek, ‘One minute diagnosis’ en ‘Shen-Acupuncture’. Hij is een hedendaagse meester in de Chinese geneeskunde en een zeer ervaren therapeut met een bijzondere passie voor integrale gezondheid. Ook volgde ik lessen bij Lillian Pearl Bridges in Face Reading – gelaatsdiagnostiek. Face reading maakt ook een belangrijk onderdeel uit van mijn behandelingen. Lees er hier meer over.

 

Heb Preventief Meer Lief!

Een introductie in de drie pijlers van Integrale Gezondheid: Voeding, Adem en Liefde.
Ontvang gratis een serie van 4 lessen die jou helpen om met meer liefde in het leven te staan.
Zodat je meer energie hebt en stráált.
Van binnen uit!

Acupunctuur

 

Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)

De TCM omvat Acupunctuur, Chinese kruidengeneeskunde en Qi Gong.

Acupunctuur, een van oorsprong oosterse geneeskunst, ziet de mens als één geheel: lichaam en geest.

‘Acupunctuur (acus = naald, punctum = prik) is een veel toegepaste geneeswijze (vooral in China) waarbij naalden op bepaalde punten in het onderhuids bindweefsel gestoken worden’ (Dikke van Dale).

De werking berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde krachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan. Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie.

Indien nodig wordt de therapie aangevuld met Chinese kruiden en of voedingssupplementen.

De geneeskunde met kruiden is zo oud als de geschiedenis. Traditionele culturen zoals de Chinese en de Tibetaanse en Indiase, hebben deze kunst zorgvuldig bewaard. Nu de grenzen van de Chinese cultuur voor de wereld open zijn, kunnen we die kennis hier in het westen aanwenden.

De Chinese kruidengeneeskunde is gebaseerd op een geheel systeem met een eigen fysiologie en diagnostiek (TCM). Een kruid of een kruidenformule heeft een heel eigen energetisch beeld, dat past bij het energetisch beeld van de mens die behandeld wordt. De behandeling kan op maat worden gesneden. Niet alleen het symptoom, maar ook de wortel van het probleem kan worden aangepakt. Dit is een wezenlijk verschil met de meer op de chemische inhoud gerichte, westerse geneeskunde. (bron: www.acupuncturist.nl). Als alternatief op het gebruik van kruiden zie ik in mijn praktijk dat mensen vaak zoeken naar de juiste supplementen om hun gezondheid mee te ondersteunen. Vaak worden supplementen gezien als ‘veiliger’ dan de ‘onbekende’ Chinese kruiden die in sommige formules zitten. Belangrijk bij het kiezen van een supplement is de kwaliteit en bio-beschikbaarheid (hoe goed je lichaam het op kan nemen) van een supplement. Er zijn grote verschillen in kwaliteit als je kijkt wat er te krijgen is. Ik help je graag om hierin een verantwoorde keuze te maken.

 

Meer informatie over acupunctuur kunt u vinden op www.acupunctuur.nl

 

Tarieven

Intake Lotus Consult  €98

Aansluitend bekijken we samen op wat voor manier ik je het beste kan ondersteunen en ontwikkelen we een ‘programma op maat’ dat kan bestaan uit 3 – 5 of 10 sessies.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, de NVA. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) mijn behandelingen vanuit het aanvullende pakket. Op de site van de NVA kun je zien welke zorgverzekeraars dit zijn.

Behandelingen vinden plaats in Het Hart van Zutphen of aan huis (regio Zutphen)

Neem voor meer informatie en het maken van een afspraak contact met mij op.

 

 

Contactformulier

5 + 6 =

Meer Informatie

Hartelijk dank voor je interesse! Ik zie uit naar je vraag. Je mag me ook bellen op onderstaand nummer. Tot ziens! Hartelijke groet, Nienke

Address: Ijsselkade 8, Zutphen

Phone: 06-42323202