fbpx

Ervaringen

Wat hebben mijn cliënten over mij en mijn werk te zeggen?

Mijn zwangerschapswens

Mijn man en ik zijn inmiddels een aantal jaar samen, en een jaar geleden waren we er klaar voor – we zouden gaan proberen zwanger te worden. Vanwege een medische situatie werd mij aanbevolen om mijn zwangerschapswens met 3 maanden uit te stellen. Toen we dus “mochten” beginnen met proberen, wilden we het beiden erg graag. En bij de tweede maand proberen was het al raak! Ik was zo gelukkig, maar schrok ook van de gedachten die ik had – wil ik het wel echt? Hoe kan ik in godsnaam reizen met een baby? Wat zal het doen met mijn vriendschappen, mijn carrière?

Ik voelde me zo speciaal terwijl ik zwanger was, zo bijzonder, en had echt het gevoel al “contact” te hebben met het mini wezentje wat in me groeide – het was zo’n bijzonder idee om te bedenken dat al het genetisch materiaal al klaar was, het geslacht al was bepaald, de oogkleur, etc. Alles wat ik deed, hardlopen, koffie drinken, boodschappen doen, voelde anders omdat ik me zo “bijzonder” voelde, ik was zwanger en niemand wist het. Helaas kregen we een vroege miskraam. Dit was zo’n groot verdriet, en ik vond het moeilijk om daar met mijn partner over te praten. Ik voelde een soort oer-verdriet, en hij dacht meer “we proberen gewoon volgende maand weer”.

We kwamen daarna in een moeilijke periode terecht, het duurde 6 maanden voor we weer zwanger waren. Ik voel me wat schuldig om dit op te schrijven, omdat ik weet dat zo veel vrouwen er veel langer over doen om zwanger te worden. Ik voel me bijna alsof ik niet mag “klagen” omdat veel vrouwen door veel moeilijkere trajecten gaan dan ik ben gegaan. Maar voor mij was dit een moeilijke periode. Nu naderhand denk ik “ach, maar 6 maanden”, maar als je er midden inzit, is het je hele werkelijkheid. Werkelijk IEDER moment van de maand wist ik op welke cyclusdag we zaten, over hoeveel dagen we weer “moesten” vrijen, en wanneer we zouden weten of het gelukt was. Ik kon soms niet slapen omdat ik probeerde te bedenken op welke dagen we zouden vrijen, welke dagen we zouden overslaan, of we wel of geen ovulatietest zouden doen, etc. Ik begon het psychisch steeds moeilijker te vinden. Veel vriendinnen om mij heen kregen hun eerste of tweede kindje, ik organiseerde babyshowers, en het begon me steeds meer tegen te staan. Advies van mensen; “als je het loslaat komt het”, en “misschien moet je er minder op focussen”, en zelfs “super leuk voor je deze periode met proberen, ik vond het zo jammer dat het bij ons meteen raak was” maakten dat ik me erg onbegrepen voelde. Het was voor mij geen optie om het “los te laten”, wij hebben normaal eigenlijk bijna alleen maar sex in het weekend, en als je ovuleert doordeweeks is er dan gewoon bijna geen kans om zwanger te worden. Daarnaast kon ik niet “vergeten” op welke dag ik was van mijn cyclus.

We hadden een aantal keer echt met tegenzin sex, en het legde stress op onze relatie. Mijn man was super lief, we deden het echt samen, maar het was toch stressvol. Ik heb heel erg druk werk vanuit thuis, en voelde me in deze periode erg gestresst en alleen. Ik sprak hier met een hele goede, lieve vriendin over die mij Nienkes cursus aanraadde.

Dit heeft voor mij echt het verschil gemaakt; 3 weken na het starten van de cursus was ik zwanger (!). Dit kan natuurlijk toeval zijn, maar het doen van de cursus heeft voor mij een omslagpunt betekent. Het hielp mij ontzettend om op een constructieve manier bezig te zijn met de zwangerschapswens, en ook een beetje uit te zoomen en te focussen op mijn gezondheid in het algemeen, mijn voeding, mijn cyclus. Iedere dag tijd “moeten” inplannen voor oefeningen, ontspanning, stilstaan, werkten voor mij heel erg goed. Ik voelde me weer wat dichter bij mezelf (hoe cliché dat ook klinkt), vrouwelijker en sterker.

We besloten deze maand een ovulatietest te doen en hadden twee dagen achter elkaar (leuke) sex (toevallig in het weekend!), en lieten het daarbij. En toen kregen we de verrassing dat we zwanger zijn! De cursus heeft me trouwens ook geholpen om me bewust te maken van welke voeding kan helpen bij zwangerschapsmisselijkheid.

Ik kan de cursus Vitaal & Vruchtbaar ontzettend aanbevelen. Je zorgt zo voor (bijna) iedere dag voor een moment voor jezelf, voor je vrouwelijkheid. Het heeft mij ontzettend goed gedaan, en tot mijn grote verrassing direct tot een zwangerschap geleid.

Anoniem

Waarom ik met veel plezier doorverwijs naar Nienke

Het onderbewuste stuurt zo wat ons hele doen en laten. Van bij de start kruipt daar ook “programmatuur” in, die later op de rit behoorlijk in de weg kan gaan zitten bij het halen van doelen, of het nu in de liefde is, carrière of financiën. Dat is waar ik dagelijks mensen mee help. En om al het zand tussen de eigen radertjes uit te halen, was ik op zoek naar een expert. Iemand met veel kennis, een groot hart en stevig in de schoenen. Daar botste ik ook tegen mijn eigen innerlijke glazen plafond, dingen waar ik nét niet bij kon. Nienke heeft een prettige en stevige manier van aanpakken, een massief kennispakket, aangevuld met accupunctuur en state of the art meetapparatuur. Dat pakket wordt 360° ingezet om te schakelen in de schatkamer van je eigen piramide. De kriek op de taart is niks, als er een gat in de bodem is waar de slagroom doorheen zakt. Dat gat is gedicht. Er is een onmiskenbaar gevoel van veiligheid ontstaan waar ik niet eens wist dat er een spanning huisde. Het resultaat van die veiligheid is merkbaar, voelbaar en ontwikkelt zich op de meest zachte en natuurlijke manier door alle facetten van mijn leven heen. Ik zie meer kansen, kan ze lichtvoetiger nemen en optimaliseren. Er is meer excitement en meer rust. Meer connectie, ook met mezelf.

Truus Druyts

Ik kampte met gevolgen van corona en er was compleet geen vooruitgang

Ik kampte met gevolgen van corona en er was compleet geen vooruitgang, en ik wist dat ik wat nodig had, maar wist niet
wat… Op de eerste plaats waren heel veel dingen die je vertelde over de samenhang van lichaam en geest voor mij herkenbaar, ergens wist ik het wel…dat gaf zelfvertrouwen en het gevoel dat ik de kracht had om het zelf op te pakken. Ik ben van mening dat de accubehandelingen en de voedingssupplementen een goede aanzet zijn geweest naar herstel, het heeft me weer eens met de neus op de feiten gedrukt: ik moet beter luisteren naar mijn lichaam!!
Op dit moment voel ik me een heel stuk beter dan toen ik voor het eerst bij jou kwam!

Gerda Mullink-Schutten

Ik sta bewuster in het leven, dichter bij mezelf

Al bij onze eerste ontmoeting vond ik je geweldig en vol informatie. Ik heb inzicht gekregen over hoe dingen werken, wat mijn lichaam nodig heeft, bijv. Met de hartcoherentie, doorwerken van familiepatronen en mijn eigen rol hierin! Ik slaap dieper en ik voel dat ik weer in contact ben met mijn lichaam. Ik sta bewuster in het leven, dichter bij mezelf. Onze sessies hebben ontzettend veel invloed gehad en mij inzicht gegeven 😊 Hartstikke bedankt!
Alle vrouwen die op één of andere manier geen contact meer hebben met hun lichaam zouden met jou moeten werken!

Cynthia Romeijn

Binnen een maand werden we op natuurlijke wijze zwanger

Nadat ik gestopt was met de pil was mijn cyclus erg onregelmatig.
Na 2 jaar proberen en 5 IUI behandelingen waren we nog steeds niet zwanger. Ik voelde me uitgeput en verdrietig. We besloten voor een tijdje met alle medische behandelingen te stoppen en kwamen bij Nienke voor psychische en fysieke ondersteuning en het Being in Balance Fertility traject. In korte tijd kreeg ik veel meer vertrouwen in mezelf en mijn lichaam. Binnen een maand werden we op natuurlijke wijze zwanger!

Jeanne en Ruud

Ik was helemaal in mijn eigen bubbel”

Ik heb tijdens mijn zwangerschap geleerd om via mijn buik te ademen. Nienke heeft mij verschillende handvatten gegeven om de bevalling ontspannen en soepel te laten verlopen, en te zorgen dat de weeën en ontsluiting met elkaar matchen. Tijdens de bevalling was ik bewust van mijn ademhaling en heb ik verschillende houdingen aangenomen waardoor ik positief terug kan kijken op mijn bevalling. Ik was helemaal in mijn eigen bubbel door de buikademhaling.

Evelien

Al meteen na de eerste sessie werd ik zwanger!

We kregen na bijna 2 jaar proberen en allerlei onderzoeken te horen dat er echt niets mis met ons was op medisch gebied. De kans dat we “gewoon” zwanger zouden worden was volgens onze arts groter dan wanneer we verder zouden gaan met een behandeling. We werden weer naar huis gestuurd en mochten het “weer” een half jaar gaan proberen.
Toch voelde het nog steeds alsof er iets mis was. Waarom waren we anders nog niet zwanger?
Hoewel we “gezond” verklaard waren voelde het na een medisch circuit toch als een einde weg situatie.
Hierdoor besloot ik verder te kijken. Via via hoorde ik dat  Nienke misschien kon helpen. 

Tijdens de eerste afspraak bij Nienke kwam er een soort blokkade naar voren uit mijn jonge adolescentie waar ik nooit meer aan gedacht had. Er kwam veel emotie los en hierna voelde ik weer ruimte, ruimte om moeder te kunnen en mogen worden.
Ik kon dit alles thuis met mijn partner bespreken en zo kon ik dit een plek geven en loslaten. Dit voelde als een enorme opluchting.
Het komt bijna ongeloofwaardig over, maar al meteen na de eerste sessie werd ik zwanger!!
Het voelde gelijk zo mooi om vanuit vertrouwen en een krachtig gevoel zwanger te worden.

Inmiddels zijn we bijna op de helft van de zwangerschap. Afgezien van vermoeidheid- en wat vage misselijkheidsklachten in het eerste trimester gaat de zwangerschap heel voorspoedig. Naast de accupunctuur en hartcoherentie sessies gebruik ik op aanraden van Nienke aanvullende supplementen. Nienke werkt vanuit een hele open en laagdrempelige houding. Ik voel me altijd welkom en ze neemt ook echt de tijd. Ik ben dankbaar dat ik tot zover enorm kan genieten van een mooie eerste zwangerschap

Achteraf gezien denk ik wel eens, was ik maar eerder op zoek gegaan naar extra hulp. Maar op het moment dat we in het proces zaten van zwanger worden verlegde ik elke maand weer de grens, in de hoop dat het deze keer toch wel gewoon zou lukken.

Mijn tip aan alle wensmoeders is dan ook om misschien toch eerder de telefoon te pakken en een afspraak te maken!

Lillian

Ons vertrouwen is weer terug!

Nadat we ruim anderhalf jaar bezig zijn om zwanger te worden, waarin we 6 IUI pogingen hebben gehad en klaar waren voor de 3e IVF terugplaatsing, brak het Coronavirus uit. Mijn acupuncturist die mij begeleidt in het hele traject, moest helaas ook haar deuren sluiten, maar wees mij op een filmpje van Nienke over acupressuur voor sterke longen. Mijn vriend en ik bekeken aandachtig haar filmpje, wat ons erg aansprak, waardoor we vervolgens verder keken op haar website en facebookpagina. We openden een filmpje waarin een stel vertelde bij Nienke te zijn geweest met een soortgelijk probleem en erachter kwam dat er bepaalde overtuigingen hen belemmerden in het zwanger worden. Wij keken elkaar aan, want dit was precies wat bij ons vaker ter sprake komt: “Zou het niet kunnen zijn dat bepaalde overtuigingen een zwangerschap in zijn weg staat? ” Alles wat je online leest en in het ziekenhuis hoort over het optimaliseren van je vruchtbaarheid, hebben we gedaan. Toch wil het maar steeds niet lukken. Nu ook het Coronavirus roet in het eten brengt, voelen we ons erg machteloos en verdrietig. Waarom lukt het maar niet? Het vertrouwen dat we altijd hebben gehouden, begon een beetje af te brokkelen.”
Op de website zagen we de optie voor een kennismakingsgesprek gericht op fertiliteit, dus wij maakten de afspraak. De afspraak vond plaats via Zoom, maar dat het gesprek op afstand plaatsvond hebben we eigenlijk nooit gevoeld. We hadden direct een goed gevoel bij Nienke!
Ze sloeg verschillende spijkers op hun kop en stelde ons op ons gemak. Daar besloten we met haar een traject in te gaan waarin we meer zouden leren over hartcoherentie en op zoek zouden gaan naar mogelijke belemmeringen. Mijn vriend en ik hadden samen een aantal gesprekken en ieder individueel een sessie. In deze korte periode hebben we veel inzichten opgedaan. Met name de bewustwording van verschillende overtuigingen is helpend geweest om dingen te kunnen veranderen. Overtuigingen en patronen die vroeger een functie hebben gehad, maar op dit moment niet meer nuttig zijn en zelfs belemmeren. Zo heb ik met name geleerd minder streng voor mezelf te zijn en met meer liefde naar mezelf te kunnen kijken. Dit zal straks voor een kindje ook een fijnere basis bieden. Daarnaast is de meeste winst, dat er bij mij echt een last van mijn schouders is gevallen. Vooral de individuele sessie is voor mij enorm waardevol geweest. Daarin kwam iets naar boven wat ik al langere tijd voelde, maar niet kon plaatsen. Door hier met mijn aandacht naartoe te gaan, met hulp van Nienke, kon ik ontdekken wat het was en heb ik het met de begeleiding van Nienke aan kunnen pakken. Het is moeilijk om op te schrijven wat Nienke precies heeft gedaan om deze verandering teweeg te brengen, want het is zoveel! Naast de gesprekken heb ik ook verschillende oefeningen meegekregen om in te kunnen zetten.
Het belangrijkste verschil met voor het traject, is dat we beide het gevoel hebben als lichter te voelen, minder bagage te hebben. Dit zien we ook echt terug bij elkaar. Daarnaast blijft het een spannende periode, maar hebben we wel echt het vertrouwen weer terug dat het goed komt!
J & J

Eindelijk wél genieten van de zwangerschap

Ik was heel dankbaar dat ik zwanger was geworden maar voelde me zo slecht. Ik dacht vaak ‘Hoe kom ik die 40 weken door?’ Dat ik zo veel fitter ben geworden, vond ik echt heel erg fijn. Daardoor heb ik veel meer van mijn zwangerschap kunnen genieten en kijk ik nu met een goed gevoel terug op de geboorte van mijn zoon.”

Joanne

Klaar met Spugen..

Toen mijn man en ik in september 2016 er achter kwamen dat we zwanger waren, waren we dolblij. Al snel kreeg ik last van misselijkheid waarbij ik ook moest overgeven. Helaas bleef dit niet bij een paar keer per dag, maar gaf ik soms 30 keer per dag over en werd elke dag een beproeving. Toen ik uitgedroogd was door al het overgeven ben ik opgenomen in het ziekenhuis. Daarna kreeg ik medicatie tegen de misselijkheid en deze hielpen iets, maar helaas niet voldoende. Zelf wilde ik niet meer medicatie gaan slikken, omdat men niet zeker kon zeggen dat dit geen schadelijk effect had op de baby. Mijn man en ik zijn toen verder gaan kijken op internet en zo kwamen we uit bij ‘Lotus’. 

Bij Nienke heb ik meerdere sessies accupunctuur gehad. Het resultaat was na de eerste sessie meteen merkbaar; ik hoefde minder over te geven en kreeg meer energie. Daarnaast kreeg ik door de gesprekken met Nienke ook meer zelfvertrouwen waardoor ik weer meer vertrouwde op mijn lichaam tijdens de zwangerschap en bevalling. Ook vond ik het erg fijn dat er ook ruimte was voor ‘negatieve’ emoties; het niet kunnen genieten van de zwangerschap en daarbij mij schuldig voelen. Door dit uit te spreken en te bespreken werd het schuldgevoel minder en mochten de emoties er zijn. 

Opnieuw Zwanger in 2018

In oktober 2018 waren mijn man en ik voor de tweede keer zwanger. Toen ook na paar weken weer de erge misselijkheid en het veelvuldig overgeven zich aandienden heb ik meteen contact gezocht met Nienke. De sessies haalden in de eerste maanden de scherpe randjes van het overgeven af en de laatste maanden van de zwangerschap kon ik zelfs genieten van het zwanger zijn. 

Vlot herstel

Mijn lichaam herstelde snel na beide zwangerschappen doordat ik door de sessies meer energie kreeg. Ook  de gesprekken die ik had met Nienke tijdens de sessies gaven mij inzichten en handvaten om goed naar mijn lichaam te luisteren tijdens en na de bevalling.
Wat ik ook meenam was om te redeneren vanuit vertrouwen op mezelf in plaats van wat allemaal ‘fout’ kan gaan. 

Ik denk dat Nienke voor elke zwangere vrouw, ongeacht of er klachten zijn, een aanwinst kan zijn.
Doormiddel van vragen en doorvragen weet zij zwangere vrouwen te stimuleren om te kijken naar mogelijkheden, waarbij het volgen van je hart/wensen voorop staat.
Ik geloof dat dat zeker ten goede komt aan de zwangerschap/bevalling en daarna de band met je kindje!
Mocht het nodig zijn in de toekomst dan neem ik zeker contact op met Nienke!

Claire

Herstel na zware zwangerschap

 

Als nieuwbakken moeder kwam ik bij Nienke om een zware zwangerschap te verwerken.
Ook wilde ik hulp bij het combineren van mijn rol als moeder met andere aspecten van mijn leven zoals mijn werk en een gezonde leefstijl. Daarnaast kwam ik bij Nienke met fysieke klachten (met name pijn) na een hernia operatie. 

Nienke heeft mij enorm geholpen bij de verwerking van mijn zwangerschap.
De coaching heeft mij veel inzicht gebracht op dat gebied.
Voor mijn pijnklachten was de acupunctuur een wondermiddel, een opluchting om zonder pijn de deur uit te stappen na een sessie.

Ook omtrent het opstarten van mijn werkzaamheden en dit combineren met het moederschap heb ik veel gehad aan Nienke’s adviezen. Daarnaast heeft Nienke mij doorverwezen naar andere hulpverleners die ook een schot in de roos bleken te zijn en mij goed konden helpen. 

Ik voel me nu sterker, zowel fysiek als mentaal en ben meer in balans. 

Nienke is de juiste hulpverlener als jij een kinderwens hebt, een (zware) zwangerschap wil verwerken of behoefte hebt aan steun en begeleiding bij het moederschap.

Nienke’s rustige, daadkrachtige en empowerende begeleiding zal je zeker op weg helpen.

Leonie

“Nienke Stoop has the personal touch and compassion we all desire in healing.”

I began reading and studying Chinese Face Reading last summer and decided I needed a reading for myself.  I initially choose Dr. Stoop because, well, she looked like me! We were amused at the common backgrounds we discovered at my first reading.  

I had been feeling “stuck “in my life, career and family.  I hoped a reading would give me a different perspective.  It was amazing!  Dr. Stoop was the perfect choice for this very personal insight for me.  She uses the tool of Chinese Face Reading along with her deep and varied knowledge of people to help them see their “Best Face.” 

I came out of the session (skype) feeling lighter and more free than I had in months.  Shortly after the session I was moving forward in career paths and family relationships.  

Oh!, and yes, my face changed!  The next morning my lips were soft and filled out, not thin and pale.  I was so surprised I sent a photo.

I am looking forward to the next session!

Dr. Maria Coffman, USA

D.O., C-N.M.M.-O.M.M. , HandsOnHealthDO.com

“Grote Inzichten, Totaal Onverwachts”

“Een ontmoeting met Nienke Stoop is écht een verademing. Zij werd geïntroduceerd als ‘Doctor Love’, en ik had geen idee wat ik daarbij moest verwachten. Maar wat ik van haar kréég was echt de beste Face Reading die ik ooit mocht ontvangen. Hoe zij, zeg maar, alles weet terug te geven, met alle kleine dingetjes die zij in je gezicht ziet, ja dat heb ik eigenlijk nog niet eerder ontmoet. Hoewel mijn gezicht al wel eerder is gelezen door behoorlijke professionals. Wat mij betreft een enorme aanrader om je gezicht te laten lezen door Nienke, het helpt je enorm verder.” 

Nathalie Bouts

Speakers Trainer, SprekersBootcamp