Over Mij

Mijn naam is Nienke Stoop. Ik ben Arts, Acupuncturist, Hartcoherentie Trainer en Being in Balance Coach. In mijn praktijk voor Integrale – Positieve Gezondheid help ik je om optimaal gezond en met voldoening in het leven te staan. 

Ik was een ambitieuze student Geneeskunde. Na mijn studie nam ik mijn werk als SEH arts serieus en ging ik er vol voor. Maar na mijn zwangerschap, toen mijn zoontje té vroeg en té klein voor zijn leeftijd ter wereld kwam begon ik me af te vragen of mijn werkomgeving wel écht gezond was geweest. Voor mezelf, voor mijn collegas en bovenal voor mijn ongeboren kind.

Ik realiseerde me dat ik tijdens mijn studie veel had geleerd over ziekte…maar bijzonder weinig over de optimalisatie van gezondheid.

Ik keek naar mijn zoontje en wist diep van binnen dat ik teveel van mezelf had gevraagd door avonden en nachten te werken voor de gezondheid van anderen, terwijl hij in mij slechts 1 kans had gekregen op de gezondste start van zijn leven. 

Wij kunnen zoveel betekenen voor de lange termijn gezondheid van onze kinderen, en daarmee van onze wereld. Wij kunnen onze kinderen zoveel geven als wij zélf gezond zijn als we zwanger worden, zwanger zijn en bevallen. Als we als moeder ‘Zen’ kunnen blijven in alle hectiek. Als we in contact blijven met onze dromen en onze ‘missie’ kunnen volbrengen.

Ik wilde er kunnen zijn voor mijn kinderen. Ik wilde dat mijn volgende zwangerschappen anders zouden verlopen. Ik wilde mijn kinderen de beste start kunnen bieden die ik voor mogelijk kon houden.

10 jaar geleden stopte ik met werken in het ziekenhuis en begon mijn reis door Body&Mind, op zoek naar oeroude kennis én de nieuwste innovaties in gezondheid. Van Chinese Geneeskunde en Face Reading tot HeartMath en Being in Balance Coaching. Ik gebruikte mezelf als proefpersoon – ondervond alles eerst zélf – voordat ik het begon toe te passen op anderen in mijn praktijk. Zo groeide mijn expertise als specialist integrale gezondheid én kon ik leren om er als moeder voor mijn kinderen écht te zijn.

Ik geloof in de kracht van positieve intenties. In durven dromen. In je eigen weg volgen, ook als dat niet altijd makkelijk is en je daarvoor innerlijke weerstanden en belemmerende overtuigingen moet transformeren.

Omdat Integriteit en bezieling loont.
Omdat de dingen doen waar je hart ligt  gelukkig maakt en energie geeft.
Omdat je op die manier de grootste impact hebt.
Significant bent door de waarde die je toevoegt aan het leven van ánderen.
Zo ontstaat ware gezondheid  – ware zelf liefde.

Doordat ik leer om er voor mezelf te zijn, kan ik er voor mijn kinderen zijn.
Door mijn energie te managen en mijn gezondheid dagelijks een boost te geven leer ik hoe ik mijn vitaliteit  kan laten tóenemen.
Hoe mijn hart zich verder kan openen.
En zie ik hoe mijn droom langzaam maar zeker uitgroeit tot een reëele werkelijkheid.

Mijn hart ligt bij de gezondheid van (wens)moeders.
Jullie zijn de spil van onze samenleving, de leiders van de toekomst.
Ik geniet er van om mijn passie en kennis over gezondheid met jou te delen.
Samen een gezonde wereld te creëeren, 1 baby, 1 moeder per keer!

Daarom bied ik hier persoonlijke, integrale zorg én coaching die aansluit bij het proces van transformatie en persoonlijke ontwikkeling waar je als (as) moeder in zit.

Zodat jij tot bloei kunt komen terwijl jouw kinderen opgroeien tot evenwichtige, gezonde mensen.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten! Wees welkom bij:

Being in Balance Fertility – Optimaal gezond Zwanger worden

Zen Mama – Voor Moeders met een Missie

Being in Balance – Awaken your Potential

Lotus Coach&Consult – Positieve Gezondheid met behulp van Acupunctuur en Hartcoherentie Coaching

Workshops – Hartcoherentie, de stress reductie techniek waar je van gaat strálen!

Tip voor Wensmoeders.

We kregen na bijna 2 jaar proberen en allerlei onderzoeken te horen dat er echt niets mis met ons was op medische gebied. De kans dat we “gewoon” zwanger zouden worden was volgens onze arts groter dan wanneer we verder zouden gaan met een behandeling. We werden weer naar huis gestuurd en mochten het “weer” een half jaar gaan proberen.
Toch voelde het nog steeds alsof er iets mis was. Waarom waren we anders nog niet zwanger?
Hoewel we “gezond” verklaard waren voelde het na een medisch circuit toch als een einde weg situatie.
Hierdoor besloot ik verder te kijken. Via via hoorde ik dat  Nienke misschien kon helpen. 

Tijdens de eerste afspraak bij Nienke kwam er een soort blokkade naar voren uit mijn jonge adolescentie waar ik nooit meer aan gedacht had. Er kwam veel emotie los en hierna voelde ik weer ruimte, ruimte om moeder te kunnen en mogen worden.
Ik kon dit alles thuis met mijn partner bespreken en zo kon ik dit een plek geven en loslaten. Dit voelde als een enorme opluchting.
Het komt bijna ongeloofwaardig over, maar al meteen na de eerste sessie werd ik zwanger!!
Het voelde gelijk zo mooi om vanuit vertrouwen en een krachtig gevoel zwanger te worden. 

Inmiddels zijn we bijna op de helft van de zwangerschap. Afgezien van vermoeidheid- en wat vage misselijkheidsklachten in het eerste trimester gaat de zwangerschap heel voorspoedig. Naast de accupunctuur en hartcoherentie sessies gebruik ik op aanraden van Nienke aanvullende supplementen. Nienke werkt vanuit een hele open en laagdrempelige houding. Ik voel me altijd welkom en ze neemt ook echt de tijd. Ik ben dankbaar dat ik tot zover enorm kan genieten van een mooie eerste zwangerschap

Achteraf gezien denk ik wel eens, was ik maar eerder op zoek gegaan naar extra hulp. Maar op het moment dat we in het proces zaten van zwanger worden verlegde ik elke maand weer de grens, in de hoop dat het deze keer toch wel gewoon zou lukken.

Mijn tip aan alle wensmoeders is dan ook om misschien toch eerder de telefoon te pakken en een afspraak te maken! 

Lillian

“Grote Inzichten, Totaal Onverwachts”

“Een ontmoeting met Nienke Stoop is écht een verademing. Zij werd geïntroduceerd als ‘Doctor Love’, en ik had geen idee wat ik daarbij moest verwachten. Maar wat ik van haar kréég was echt de beste Face Reading die ik ooit mocht ontvangen. Hoe zij, zeg maar, alles weet terug te geven, met alle kleine dingetjes die zij in je gezicht ziet, ja dat heb ik eigenlijk nog niet eerder ontmoet. Hoewel mijn gezicht al wel eerder is gelezen door behoorlijke professionals. Wat mij betreft een enorme aanrader om je gezicht te laten lezen door Nienke, het helpt je enorm verder.” 

Nathalie Bouts

“Nienke Stoop has the personal touch and compassion we all desire in healing.”

I began reading and studying Chinese Face Reading last summer and decided I needed a reading for myself.  I initially choose Dr. Stoop because, well, she looked like me! We were amused at the common backgrounds we discovered at my first reading.  

I had been feeling “stuck “in my life, career and family.  I hoped a reading would give me a different perspective.  It was amazing!  Dr. Stoop was the perfect choice for this very personal insight for me.  She uses the tool of Chinese Face Reading along with her deep and varied knowledge of people to help them see their “Best Face.” 

I came out of the session (skype) feeling lighter and more free than I had in months.  Shortly after the session I was moving forward in career paths and family relationships.  

Oh!, and yes, my face changed!  The next morning my lips were soft and filled out, not thin and pale.  I was so surprised I sent a photo.

I am looking forward to the next session!

Dr. Maria Coffman, USA

D.O., C-N.M.M.-O.M.M. , HandsOnHealthDO.com

Stuur me een bericht met jouw vraag of boek direct een gratis kennismakingsgesprek van 20 min.