fbpx

Waarom we onze mooiste momenten
zo graag willen delen…


Vandaag heb ik een THUIS werk dag. Een dag waarop ik me richt op THUIS;  en daar wil ik mee zeggen:
Thuis in en bij mezelf. Op een plek die het makkelijk maakt om te voelen wat dat ook alweer is.

Van de vele plekken op aarde die mij lief zijn is deze plek er een. Ik noem het hier ook wel ‘het best bewaarde geheim van Nederland’, dus ik ga niet verklappen waar het is…

Als ik aan kom rijden vliegen twee witte reigers aan weerszijden van mijn auto op uit een sloot. Een buizerd wacht me op in de grote eik bij de ingang van het bos. In de sneeuw wapperen gebedsvlaggetjes in de wind.
De stilte, de sneeuw, een winterzonnetje.  Een prachtige off-line wereld. 

HIer trek ik mijn sneeuwlaarzen aan, wandel door het stille bos, klim in een jagershut en kijk uit over het veld en de bomen. Zachtjes ruist het boven me en hoor ik vogels kwetteren. Verder is het stil.

En met al die schoonheid om me heen merk ik dat er de impuls is om foto’s te maken. Om te schrijven over wat ik zie en voel. Om het te delen met vrienden, collega’s, ja zelfs Facebook, wat ik hier meemaak. Op mijn thuis-dag. Grappig denk ik. Neem ik een dag vrij om bij mezelf te zijn, in alle rust te kunnen schrijven, en waar neig ik naar?

Er wordt nog wel eens geklaagd over onze FB wereld waar iedereen altijd vooral zijn successen deelt. Dat niemand het ooit heeft over wat er vandaag allemaal mis is gegaan of vervelend was. Dat we een schijnwereld proberen te creëren waarin niemand meer ongelukkig mag zijn. Maar zeg eens eerlijk… heb je wel eens staan gillen tegen je kinderen in de ochtend en vervolgens de behoefte gevoeld om er een foto van te maken voor op Facebook?
Ik denk van niet. Ik denk dat het niet eens in je is opgekomen. En toch heeft elke moeder die ik ken (en ja ik ook) wel eens, of vaker, zo’n moment meegemaakt. 

Ik denk dat het juist onze vrolijke berichten zijn die een positieve golf teweegbrengen en anderen weer aanzetten tot het zien van de mooie momenten die zij meemaken. Als mensen laten zien waar hun hart van openspringt dan delen zij vreugde. Vreugde is besmettelijk. Besmettelijker dan verdriet. Naarmate meer mensen hun vreugde delen en deze niet alleen voor zichzelf houden wordt die vreugde groter. Op het moment dat we ons goed voelen krijgen we meer energie en ontstaat een gevoel van expansie. We krijgen meer moed. De moed om meer ruimte in te nemen, onszelf te laten zien en onze talenten met de wereld te delen. En daar wordt de wereld volgens mij echt mooier van. 

Er is al genoeg nieuws waarvan we ineenkrimpen. We maken genoeg dingen mee die ons doen terugschrikken voor het leven en het ‘mens zijn’. Door onze successen te delen nodigen we elkaar uit om moedig te zijn. Door mooie momenten in de natuur te laten zien inspireren we elkaar om vaker naar buiten te gaan. Door gezonde, mooie maaltijden te delen herinneren we elkaar er aan om gezonder te eten. Door onze positief gezonde Life-style met elkaar te delen worden we wakker voor een nieuwe vorm van gezond-zijn. 

Laatst sprak ik een moeder die heel eerlijk vertelde dat ze dagen had dat het voor haar gevoel niet klikte met haar kind. Dan was het lastig voor haar om een geduldige moeder te zijn. ‘Daarom schrijf ik het nu op, iedere keer dat ik iets leuks meemaak met mijn dochter’ zei ze. ‘En als het dan een mindere dag is dan pak ik dat schrift en lees ik die verhaaltjes, en dan verandert mijn gevoel zo snel!’ Haar ogen begonnen erbij te stralen. Ze gebruikte haar positieve ervaringen om zichzelf bij te kunnen sturen op moeilijke dagen in plaats van te zwelgen in negatieve gedachten. 

De aarde is wakker aan het worden. Het veld van wereldwijde coherentie groeit en wordt steeds sterker. Ik denk dat al die positieve Facebook berichten daar zeker toe bijdragen. Dus schroom niet om je mooiste momenten te delen met je vrienden. Ook op social media. Dan heb je op slechtere dagen meteen ook een tijdlijn om naar terug te keren zodat je inspiratie op kunt doen voor een beter moment. 

Wil jij moediger worden, en meer van jezelf laten zien? Thuis kunnen zijn bij jezelf waar je ook bent?

Maak gratis kennis met Positieve Gezondheid en de kracht van Hartcoherentie  door je hieronder  in te schrijven voor ‘4 lessen in positieve gezondheid waar je van gaat stralen’.

Dan kun je meteen beginnen! 

Deel de overvloed in je leven, zij komt altijd bij je terug!

Heb Preventief Meer Lief!

Een introductie in de drie pijlers van Integrale Gezondheid: Voeding, Adem en Liefde.
Ontvang gratis een serie van 4 lessen die jou helpen om met meer liefde in het leven te staan.
Zodat je meer energie hebt en stráált.
Van binnen uit!