fbpx

Vertrouwen op Vruchtbaarheid

Vruchtbaarheid heeft een relatie met zelfvertrouwen en het vertrouwen dat je hebt in je lichaam. Als je al langer zwanger probeert te worden en het lukt niet dan kan dit enorm knagen aan dat zelfvertrouwen. Hoe breek je uit deze vicieuze cirkel?

 

Vitaal én Vruchtbaar

Helaas moeten we met elkaar onder ogen gaan zien dat lang niet alle stellen zo vitaal zijn als nodig is om gezond zwanger te worden en te blijven. De keuze voor een medisch traject bij onvervulde kinderwens is een moeilijke stap. Ik zie stellen deze keuze maken zonder dat ze zich realiseren dat een medisch traject niet alleen emotioneel heel zwaar is, maar ook veel vraagt van je fysieke conditie.

Als een gebrek aan vitaliteit ten grondslag ligt aan de onvervulde kinderwens dan is het de vraag of je wel fit genoeg bent om een medisch traject aan te kunnen. En of je slagingskansen wel realistisch zijn zolang er aan de onderliggende oorzaak niets is gedaan.

Alleen de juiste hormonen, stimulatie van sperma, In vitro fertilisatie en het faciliteren van innesteling is helaas te vaak niet genoeg.

1:6 stellen kampt met een onvervulde kinderwens en heeft meer dan 2 jaar nodig om zwanger te worden. De slagingskans van actieve fertiliteit trajecten is rond de 30%. Gaan voor IVF biedt dus geen zekerheid. Je uitgangspositie verbeteren door eerst te investeren in optimalisatie van jullie gezondheid, zelfvertrouwen en een krachtige relatie is een verstandige keuze!

Maar in deze fase is het lastig om een keuze te maken. Het liefste wil je dat het ‘vanzelf’ gaat. Na de eerste frustrerende maanden komt er soms een fase waarin je het probeert ‘los te laten’. Door je aandacht op iets anders te richten, bijvoorbeeld een nieuw huis of nieuwe baan, hoop je dat de spanning wat minder wordt en daardoor je kansen toenemen. Samen met vakantie of weekendjes weg helpen jullie om samen in ieder geval lol te hebben. Nog even te genieten van de vrijheid die je nog hebt zonder kinderen en die je jonge ouders om je heen ziet ontberen. Jullie kunnen ten minste nog lekker uitslapen op zondagochtend!

Maar bij elk nieuw bericht over een vriend of vriendin die een kindje krijgt voel je de spanning toenemen. Steeds vaker lig je toch even wakker van het idee dat het misschien niet gaat lukken. En stel je jezelf de vraag, wat nu?

 

Gezond Lichaam – Gezonde Geest

Jouw lichaam is ontworpen voor het ervaren van plezier, genot, vruchtbaarheid, beweging, kracht en welzijn. Je bent voorbestemd om tot bloei te komen. Om vitale, krachtige bijdragen te kunnen leveren aan het leven van jezelf en anderen om je heen.

Je gezondheid wordt sterk beïnvloed door de cultuur waarin je leeft, je positie in die cultuur, je ervaringen, dagelijkse gedachten, overtuigingen en gedrag.

Je kunt ervoor kiezen om welzijn te ervaren, in plaats van wachten tot een onvermijdelijke ziekte zich aandient. Ongeacht je individuele omstandigheden, je verleden of je leeftijd. Ieder van ons heeft de innerlijke leiding tot haar beschikking die zij direct kan benutten om tot optimale gezondheid te komen. We zijn hiermee geboren! Jij ook!

Deze innerlijke leiding komt in de vorm van gevoelens en verlangens die je leiden tot zaken en gedachten die goed voelen en goed voor je zijn. En weg van zaken die energie vreten en je tekort doen. Je bent ervoor gemaakt om liefde, vreugde, voldoening en gezondheid te ervaren. Via je verlangens krijg je vanuit je zelf helend vermogen een richting aangeboden. Deze verlangens zetten je er toe aan om uit bed te stappen, te hopen, te dromen én tot actie over te gaan.

Zij vormen de sleutel tot ware gezondheid van lichaam en geest.

Ziekte als Boodschapper

Ziekte kun je zien als een manier van het lichaam om je stil te doen staan bij je ware verlangens en behoeften.
Door de confrontatie met een aandoening of een onbegrepen klacht word je gedwongen na te denken over wat er werkelijk belangrijk voor je is. Wat je leven zin geeft.

Door te leren over voeding, en de invloed van je dagelijkse omstandigheden en relaties op je vruchtbaarheid, ga je inzicht krijgen in de oorzaken van jouw persoonlijke lijden en wat je hier aan kunt doen. De gedachten, overtuigingen en gedragspatronen die jouw conditie dagelijks beïnvloeden zijn een belangrijke sleutel tot de creatie van optimale gezondheid en vruchtbaarheid.

Zonder de commitment om alle aspecten van je leven onder de loupe te willen nemen en de kracht aan te boren om verandering teweeg te brengen kom je er niet met alleen wat wijzigingen in je dieet of lifestyle. Optimale gezondheid schuilt in het vermogen om jezelf te bevrijden van de  beperkende gedachten en overtuigingen die je ervan weerhouden om je lichaam en geest te gaan zien als instrumenten tot een volwaardig en bevredigend leven.

Verliefd op jezelf

Het is mijn wens dat je weer verliefd wordt op je eigen lichaam. Ik hoop dat ik je mag uitnodigen om de belichaming van jouw diepste wensen werkelijkheid te laten worden. Dat je de vrouw/ man ontdekt in jezelf die je bedoelt bent om te zijn.

‘Je lichaam is de tempel van je ziel’ klinkt wellicht wat hoogdravend, maar door deze quote tot je door te laten dringen ga je op een andere manier kijken naar hoe je lichaam het instrument is waarmee je je levensmissie kunt vervullen.
Wees er trots op en lief voor. Koester het!

Door je behoeften serieus te nemen en de pijn die verbonden is met de momenten waarop je deze behoeften hebt ontkent kom je direct in contact met je hart, je gevoel en je innerlijke wijsheid. Jouw intelligentie en het vermogen om te kunnen denken komen nu ten dienste te staan van je dromen en verlangens. Dan pas ontmoet je de overige onvervulde behoeften die onder boosheid en pijn verstopt zaten, en kan je een begin maken met het helen van je lichaam.

Door ervoor te kiezen om te stoppen met het verdoven van je ware gevoelens open je de deur tot een vervuld en gelukkig leven. Het zelfvertrouwen dat je dan opbouwt komt van binnen uit en is niet langer afhankelijk van uiterlijke omstandigheden of de vervulling van je kinderwens.
Je ervaart de vrijheid om te zijn wie je bent.
Je kunt zowel kwetsbaar als krachtig zijn als het gaat om je dromen en verlangens.
Je durft te delen met anderen hoe het werkelijk met je gaat.
Je vindt een diepere betekenis in het leven zelf.
Je  piekert minder.
Je ligt minder vaak wakker.
Je maakt minder vaak ruzie met anderen.

Onvervulde kinderwens

Weinig problemen zijn zo pijnlijk als een onvervulde kinderwens.
Wat zo primair aan de grondslag ligt van de voortzetting van jouw ‘bloedlijn’ voelt als een vanzelfsprekendheid, iets dat ieder gegund zou moeten zijn.
Onder vrouwen met een onvervulde kinderwens komen depressies veel vaker voor. Ook uitval van werk, burn-out en relatieproblemen worden vaker bij stellen met een onvervulde kinderwens opgemerkt. Ik vind dit heel verdrietig.

Niet elke kinderwens komt in vervulling.

Ik ben er echter van overtuigd dat voor ieder mens een bestemming is weggelegd die vervulling, vreugde, liefde en gezondheid met zich meebrengt.
Je verdient het om die bestemming te vinden en te vervullen.

Ik help je graag op weg.

Leef je al langer met een kinderwens en voelt het alsof je lichaam je in de steek heeft gelaten ? 

Kan het zijn dat je bent gaan geloven in een overtuiging over vrouwen in het algemeen, of over jezelf in het bijzonder ? 

Ik wil je uitnodigen om een stapje terug te zetten, wat afstand te nemen van jouw situatie. En heel voorzichtig te kijken naar de verhalen die je jezelf en de mensen om je heen vertelt over je cyclus, je lichaam, je vruchtbaarheid, jezelf..

Wat verandert er in je huidige situatie als je deze verhalen zou kunnen herschrijven? 

Hoe zou het zijn als je daar eens met iemand over zou kunnen praten?

 

Meld je aan  voor de Fertility Checklist ontdekkingstocht

of een gratis Fertility coaching gesprek.

 

Komende tijd heb ik ruimte gemaakt voor gratis coach gesprekken van 20 minuten
Laten we samen kijken wat jullie nodig hebben om het verhaal van jullie vruchtbaarheid te kunnen herschrijven.
Om de vruchtbaarheid te creeëren, te voelen en te leven die voor jullie mogelijk is.

GRATIS! 

Omdat ik nieuwsgierig ben naar jullie. Omdat ik weet dat ik jullie kan helpen.
Omdat de eerste stap vaak het lastigste is, maar ook het belangrijkste. 
Omdat het langer uitstellen van actie (tot de volgende maand ?) jullie niet dient.

Daarnaast is er de Fertility Checklist. Deze checklist kun je downloaden. Samen met het Cyclus dagboek helpen deze downloads je om inzicht te krijgen in je vruchtbaarheid. Ontdek hoe jouw lichaam  reageert in de verschillende fases van je cyclus en leer hoe je je leven hierop kunt gaan afstemmen. 

FERTILITY CHECKLIST:

  • Ontdek de 6 belangrijkste oorzaken van onbegrepen onvruchtbaarheid, en welke van toepassing is op jouw situatie.
  • Ontvang  6 tips voor vitaliteit, vruchtbaarheid en een sprankelende relatie.
  • Ontdek waar je geblokkeerd wordt door een Mythe
  • Ontdek wat er mogelijk is als deze blokkade wegvalt
  • Ervaar hoe jullie relatie intiemer wordt en het plezier terugkeert

De ontdekkingstocht naar Optimale Vruchtbaarheid waar je zelfvertrouwen van krijgt!

Stel hier je vraag, ik beantwoord m graag.

12 + 11 =