fbpx

Levenskracht

Jouw eerste 1000 dagen in een nieuw licht

Een boek over de eerste 1000 dagen van het leven, waar begint dat?

Wanneer begonnen jouw eerste 1000 dagen?

Op het moment van samensmelting, toen jouw moeders eicel en de miljoenen zaadcellen van je vader in een wervelende dans tot een hoogtepunt kwamen’?
Op het moment dat jouw moeder als foetus ronddreef in de baarmoeder van haar moeder en de eicel ontstond die uiteindelijk jaren later gevonden werd door de zaadcellen van jouw vader?
Op het moment dat jouw vader ronddreef in de baarmoeder van zijn moeder en de kiemcellen aangelegd werden die verantwoordelijk zijn voor de productie van sperma op latere leeftijd?

Voor zowel eicel als zaadcellen is het moment van conceptie, het ontstaan van nieuw leven – die wervelende ontmoeting waar ik zojuist over schreef – een glorieuze uitkomst van een anders eindig leven…
Want beiden staan aan de rand van de afgrond… zonder ontmoeting is hun leven binnen 48 uur ten einde.
En er is geen weg terug. De enige wijze waarop zij voort kunnen leven is door samen te gaan.

Jouw eerste 1000 dagen begonnen dus als het ware aan de rand van een afgrond… Je bent vanaf dat vroegste begin al een held(in). Jij redde het leven van een eicel en zaadcel, samen gaven zij aan jou jouw genoom.
Dit zijn jouw unieke genetische kenmerken. 

Maar je kreeg ook hun epigenetische imprints; de ervaringen die lagen opgeslagen in deze cellen sinds die eerste ontstaansdagen jaren geleden toen je grootmoeders nog zwanger waren van je moeder en vader. 

Dat we gelijkenissen vertonen met onze voorouders kunnen we terugzien in familieportretten. Of meekrijgen uit verhalen over karaktertrekken. Dit worden in de volksmond ook wel je genen genoemd. Epigenetische imprints zijn de vaak onzichtbare sporen die levenservaringen met zich meebrengen, en soms jaren later pas tot uitdrukking komen in volgende generaties.

Ieder zijn we voorbestemd om ons eigen leven te leiden. Niet het lijden te leven van onze voorouders. Toch gebeurt dit vaak. 

Vandaar mijn vraag.. Wanneer begonnen jouw eerste 1000 dagen?

De eerste 1000 dagen van een mensenleven zijn eenmalig en super vormend. 

Hoe wij omgaan met de eerste 1000 dagen van onze kinderen is van grote invloed op hun lange termijn gezondheid en daarmee op de lange termijn gezondheid van onze samenleving.

We kunnen van alles roepen over duurzaamheid, maar als we onze kinderen geen kansrijke start geven, dan staan we over 25 jaar hulpeloos om kleinkinderen roepend in de woestijn…

Je kunt een mensenkind maken of breken in deze eerste 1000 dagen. Wordt een kind gedurende de zwangerschap gekoesterd en krijgt het een warm welkom bij zijn geboorte dan zal het anders in het leven staan dan als het genegeerd werd en getraumatiseerd geboren. Zoals men vroeger dacht dat baby’s geen pijn konden voelen, en zij dus zonder verdoving werden geopereerd, zo dacht men tot voor kort dat een baby geen herinneringen heeft aan de baarmoeder. Niets is minder waar. Natuurlijk zijn deze herinneringen niet in woorden te vatten, een baby kent immers nog geen gesproken taal, maar jouw lichaam herkent wel degelijk nog het effect van drijven in water, gedempt licht en geluid, de kalmerende werking van muziek met een ritme van 60 slagen per minuut…

Jouw eerste 1000 dagen bevatten een schat aan informatie die voor jou van waarde kan zijn en je kan helpen om niet alleen jezelf beter te kennen en te begrijpen, maar ook te zien waar jouw leven gedachteloos een kopie dreigt te worden van het leven en de emoties van jouw voorouders. 

Door jouw eerste 1000 dagen beter te doorgronden, doorgrond je jezelf en maak je de weg vrij voor jouw unieke potentieel om gezien, gevoeld, erkent en geleefd te worden.
Dat is levenskracht in actie en de vervulling van jouw levensintentie.

Hoe je eerste 1000 dagen, en die van je voorouders, ook zijn geweest. Met bewustzijn en aandacht kan alles een plek krijgen en zijn waarde tonen. Als we er open voor staan om dit onbekende terrein tegemoet te treden.
Als je bereid bent om je eerste 1000 dagen imprints te helen. Juist dan draag je bij aan een kansrijke start voor iedere nieuwe baby die op je pad komt. 
Ook als je geen moeder bent, dit niet wilt of kunt worden.

Ook jij hebt een moeder (gehad). 

Neem nu je dit leest een moment om terug te blikken. om naar jouw moeder te kijken.

Ieder van ons kan stil staan bij de vrouw die ons 9 maanden lang droeg in haar schoot.
Het verhaal van jouw moeder en de grootmoeders die haar voorgingen bevatten wellicht die missende schakel die de vervulling van jouw kinderwens nog in de weg zit.

Mede daarom schreef ik het boek ‘Levenskracht – jouw eerste 1000 dagen in een nieuw licht’

Omdat ieder van ons een moeder heeft gekend. Ook als het minder goed boterde tussen jullie, of juist misschien wel dan!, kan het waardevol zijn om aan haar te denken en te ontdekken hoe haar verhaal doorleeft in jou. Hoe jullie het verleden kunnen herdenken, helen, vieren en loslaten, en daarmee nieuw leven kunnen verwelkomen.

Bestel het boek Levenskracht – Jouw eerste 1000 dagen in een nieuw licht voor jezelf (én je moeder!)  Kom (samen) naar het One Day Retreat op donderdag 26 augustus.  En verdiep jouw inzicht in je eerste 1000 dagen.  Ik deel deze dag specifieke  oefeningen met jullie die je Levenskracht verder versterken en je  vruchtbaarheid doen toenemen. 

 Het One Day Retreat is geschikt voor eenieder die haar of zijn levenskracht en vruchtbaarheid wil versterken.

Maak gebruik van de vroegboek korting tot 20 juli en meld je meteen aan!

Golden Path Face Reading Workshop

May 11 and 12 –  2024

Hessum, The Netherlands

560.00

12 op voorraad

Inclusief 9% btw en een bijdrage aan de verzendkosten van €2,50
Met gratis toegang tot de audiotraining: Een Nieuw Begin

23.50