fbpx

De Kracht van Coherentie

‘Where coherent attention goes, the energy flows and good things grow’

Wanneer je een moment neemt om rond te lopen in de natuur en je aandacht richt op je omgeving, wordt al snel zichtbaar hoe alles om je heen constant beweegt en verandert. Planten groeien, bloeien, dragen vruchten en laten hun blad vallen aan het eind van het jaar om terug te keren tot hun winterslaap. Daar, diep in de grond activeren zij hun wortels om de kracht en voeding op te nemen die aan de basis staat van een nieuw seizoen. Elke plant, boom of dier heeft haar eigen connectie tot de flow van universele ‘levenskracht’ zo lang als zij leeft.

Elke dag maakt ons lichaam nieuwe cellen. Sommige lichaamsdelen gaan lang mee, anderen worden vlot vervangen. Maar elk jaar worden delen van ons lichaam vernieuwd. Elke 7 jaar heb je een compleet nieuw lichaam. Deze continue veranderingen merken we haast niet op. We zien hoe onze haren groeien en onze nagels langer worden. En als we ons verbranden in de zon kunnen we zien hoe onze huid vervelt en zich vernieuwt. Maar we merken het niet op als onze levercellen vervangen worden of hoe ons brein nieuwe connecties maakt. De tijd, en de universele levenskracht die ons lichaam en ziel voedt gaat voorbij, haast ongemerkt…

Soms herken je repeterende gedachten patronen, herinneringen en voorkeuren of afkeuren in geur of geluid. Soms herken je dat bepaalde seizoenen gepaard gaan met bepaalde emoties. Hoe sommige van je vrienden je doen oplichten, terwijl anderen je  op de huid kunnen zitten, waardoor je geërgerd of verdrietig uit elkaar gaat.

Als je een diepe fascinatie of liefde ergens voor koestert, spendeer je er al snel meer tijd aan. En als je écht compleet er in opgaat, verlies je elk gevoel van tijd en plaats. Dit noemen we ‘Flow’, een staat van verhoogde aandacht of concentratie op 1 activiteit die resulteert in een intens gevoel van vervulling of eenheid.

Deze ‘eenheidsstaat’ leid tot een ervaring van vervulling die gepaard gaat met grote vreugde en innerlijke rust. Zij die dit meemaken vertellen dat ze een groter bewustzijn hadden van de ‘levenskracht’ die in dat moment ervoor zorgde dat zij soms dagen door konden gaan, zonder veel voedsel of drinken.

Wat maakt sommige mensen gevoeliger voor deze staat van ‘flow’ en dit bewustzijn van de universele levenskracht dan anderen?
En wat heeft dit te maken met Vibratie?

Alles is energie. De atomen die de bouwstenen vormen voor de moleculen in je lichaam zijn continue in beweging. Je gedachten, emoties (Energy in Motion), de kleine elektrische impulsen in je hart, hersenen, zenuwstelsel en cellen. De pulserende flow van je bloedsomloop naar al je organen, spieren en botten in je lichaam. Het elektromagnetisch veld van elk orgaan, de hersenen, het lichaam en je hart. Het licht dat opgeslagen ligt in het DNA in je cellen. Dit alles beweegt, in een intense wervelende dans. Elke cel van je lichaam wordt doordrenkt met levenskracht door het licht in je DNA.

Biofotonen technologie is ontwikkeld om de vibraties van licht in het complete menselijke organisme waar te kunnen nemen. Elk deel, van het kleinste bouwsteentje van je DNA tot cellen, organen, botten en brein, zendt een eigen trilling uit. Als we de biofotonen frequenties in het lichaam meten zien we hoe het effect van terugkerende gedachten, overtuigingen en emoties de vibraties in het organisme vormgeven en beïnvloeden. Hoe epigenetische invloeden kunnen leiden tot disbalans en ziekte.

Als er sprake is van innerlijke onrust en stress neemt de coherentie in vibratiepatronen af. Je emoties worden zwaarder, vermoeidheid neemt toe en je bent vatbaarder voor ziekte, pijn en ongelukken. Het licht dat in je DNA meegedragen wordt dimt. Je levenskracht zwakt af.

Als er balans is in je autonome zenuwstelsel wordt de variabiliteit in je hartritme coherent en het vibratie patroon toont harmonie tussen de verschillende lichaamsstructuren en functies. Je emoties worden stabieler, je voelt je gelukkiger, gedachten worden helder en je intuïtie verscherpt zich. Je voelt hoe je energie toeneemt als je een positief toekomstbeeld hebt. Het licht in je DNA wordt sterker en helderder.

Als je hartritme een breed en regelmatig variatiepatroon vertoont noemen we dit HartCoherentie. Met hartcoherentie leer je actief invloed uit te oefenen op je Autonome Zenuwstelsel. Door middel van biofeedback technologie kun je jouw hart ritme variabiliteit (HRV) op een scherm projecteren en leren hoe je hier invloed op uit kunt oefenen, waardoor een coherent vibratie patroon ontstaat. Aangezien het hart het dominantste orgaan in het lichaam is, heeft coherentie van hartritme een groot effect op andere vibratie patronen in het lichaam en in het elektromagnetisch veld van het lichaam. ‘Entrainment’ – het ontstaan van samenhang tussen verschillende vibrerende lichaamssystemen waaronder hartritme, bloeddruk, ademhaling, hersenactiviteit e.v.a.- kan leiden tot een totale staat van coherentie in het lichaam die zelfs de lichamen om je heen kan beïnvloeden.

Positieve Emoties spelen een belangrijke rol in de creatie van Hartcoherentie, en zijn tevens een belangrijk resultaat van coherentie. Zij vormen een belangrijke sleutel tot jouw gezondheid en geluk. Met coherentie komen we in een staat van ontspannen én helder bewustzijn. Als je positieve emoties deelt vanuit hartcoherentie neemt  je vermogen tot aandacht en intentiekracht toe.

Door je intenties te visualiseren én te voelen vanuit hartcoherentie en ze vervolgens los te laten met overtuiging en zelfvertrouwen, voor het welzijn van alle betrokkenen, genereer je een zeer krachtige flow van aandacht en aantrekkingskracht.

Coherentie gaat voorbij de wil. Met wilskracht kun je dingen of mensen forceren in een bepaalde richting of dat nu goed voor je is of niet.

Met Coherentie open je jezelf voor de invloed van een grotere levenskracht. In ieder van ons bestaat het vermogen om deze levenskracht op natuurlijke wijze te laten stromen in de richting die werkelijk nodig is. Voorbij wat je brein of je wil zich kan voorstellen. Naar het  potentieel dat jouw creativiteit en ware ‘mens-zijn’ ontsluit. Naar wat op dit moment voor jou nodig is om te kunnen groeien in gezondheid en bewustzijn.

Geluk is dan niet langer je doel, maar steeds vaker je staat van Zijn.

Wil je kennismaken met Hartcoherentie? Meld me je interesse door een bericht achter te laten in het contact formulier hieronder. Je ontvangt dan een uitnodiging voor de eerstvolgende introductie avond Hartcoherentie in omgeving Zutphen op 14 maart 2018.

Wil je meer lezen over  Biofotonen Technologie? Lees dan hier verder…

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 4 lessen in Positieve Gezondheid en Hartcoherentie. Doe je mee aan ‘Heb Preventief Meer Lief’ dan ontvang je een uitnodiging voor een gratis introductie coaching sessie waarin ik je kennis laat maken met mijn werkwijze!

Contactformulier

6 + 7 =

Heb Preventief Meer Lief!
Een introductie in de drie pijlers van Integrale Gezondheid: Voeding, Adem en Liefde.
Ontvang gratis een serie van 4 lessen die jou helpen om met meer liefde in het leven te staan.
Zodat je meer energie hebt en stráált. Van binnen uit!