fbpx

5 autonome stress reacties en hun positieve boodschap over jouw grootste talent

 

De collectieve ‘shock’ waarin we op dit moment leven is uniek voor deze tijd. Hoe zorg je ervoor dat de automatische stress en survival reactie die in jou en de mensen in je omgeving omhoog komt vóór jullie kan gaan werken, ipv paniek en nog meer stress teweeg brengt?

We kunnen de omstandigheden niet direct veranderen. Maar je kunt wel invloed uitoefenen op de manier waarop je met deze situatie omgaat. Ik help je graag om hierin de verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en jouw gezondheid.
Want de mate waarin je weerbaar bent in deze situatie wordt sterk bepaald door de hoeveelheid stress die je ervaart en hoe je hier mee omgaat. Als het jou lukt om de automatische stress reacties die zich nu aandienen om te buigen in het mobiliseren van jouw unieke talent, dan zou deze periode je wel eens het grootste GOUD kunnen brengen dat je ooit gevonden hebt.

In onderstaande video neem ik je mee in mijn verhaal over de 5 bekendste stress reacties, en wat deze te vertellen hebben over jouw unieke potentieel.

Die 5 stress reacties zijn:

 1. Vluchten: Angst voor het onbekende, onrust en de continue behoefte om weg te lopen bij het nieuws en afleiding te zoeken.
 2. Vechten: Boosheid, verzet tegen ‘dat wat is’, het zoeken naar een zondebok, ruzie maken.
 3. Samenscholen: Onrust, continu zoeken naar contact met anderen, roddelen, praten over wat er gaande is.
 4. Zorgen maken: Piekeren, hamsteren, je zorgen maken over anderen en bezig zijn met het verzorgen van anderen.
 5. Bevriezen: Verdriet, apathie, depressie. Alleen nog maar naar het nieuws kunnen kijken, of stil voor de tv/pc/telefoon zitten. Niet reageren op berichten van anderen. ‘Afwezig zijn’.

Wil je weten wat jouw unieke ‘survival talent’ is? De stress reactie in jouw systeem ombuigen tot een uniek talent dat de rest van je leven een bron van inspiratie en kracht zal zijn? Bekijk dan de video hierboven en leer meer over hoe deze transformaties kunnen plaatsvinden:

 1. Transformeer Angst in creativiteit en Wijsheid
 2. Transformeer Boosheid in Humane Actie
 3. Transformeer Opwinding in Verbinding
 4. Transformeer Grenzeloze zelf-opoffering in gezonde Zelf-Zorg, en ben er écht voor de mensen om je heen.
 5. Transformeer Verdriet in een nieuw begin: herstel het contact met je levenskracht.

   

  Positief Gezond 

Meer weten over wat je kunt doen om jouw gezondheid positief te beïnvloeden en zo de regie over gezondheid van lichaam én geest in deze situatie te kunnen behouden? Wil je de informatie in de video omzetten in concrete actie met behulp van een aantal oefeningen?

Meld je dan aan voor de  email serie “Heb Preventief Meer Lief” en ontvang gratis een serie emails:
– Leer meer over  hoe je stress verlaagt én transformeert, plus hoe je gezondheid hierdoor verbetert.
– ontvang downloads, voedingsadviezen, meditaties en ademhalingsoefeningen die je lichaam fit, je longen sterk en je geest positief houden.

Op jouw Gezondheid!