fbpx

What you seek is seeking you – Rumi

 

Er was eens een klein dorpje in de bergen. Er woonden niet veel mensen. Een van hen was een zonderlinge dame, waarvan men zich wel eens afvroeg of ze wel helemaal helder was. Maar omdat het een klein dorpje was hielpen de mensen elkaar graag, en hoorde iedereen er bij.

Op een dag trof men de zonderlinge dame voorover gebogen over de straat voor haar huisje. Naarmate het begon te schemeren begon zij steeds naarstiger rond te kijken op de grond onder de lantarenpaal voor haar huis. Steeds meer mensen bleven staan, en uiteindelijk was er een die vroeg: ‘Wat zoek je toch?”

“Ik ben mijn gouden borduurnaald kwijt”,  zei de dame. 

En al snel begonnen meer mensen met haar mee te zoeken in het stof op straat. Maar zonder resultaat..

Na een tijdje vroeg een van hen “ weet je nog wanneer je de naald voor het laats hebt gebruikt?”

“Vanmiddag nog” ze ze. En weer zocht iedereen verder.

Toen was er een jonge vrouw die een tijdje had staan kijken naar de zoekende menigte en zei: ‘Weet je ook wáár je de naald het laatst hebt gebruikt en haar bent verloren?’

Iedereen keek op, en wachtte op het antwoord van de dame..

“Binnen natuurlijk, zei ze. Daar staan al mijn naaispullen!”

‘Maar waarom zijn jullie dan hier buiten aan het zoeken?’ Vroeg de jonge vrouw.

‘Hier hebben we licht’,  zei de zonderlinge dame.

Ze boog zich voorover over de straat en ging verder met zoeken.

– A Sufi Story

 

Zoek jij waar het licht brandt?? Of waar je bent kwijtgeraakt wat je zoekt?

En wat als je niet meer weet waar je het bent kwijtgeraakt? 

Waar zoek je dan?

1:6 stellen heeft te maken met onbegrepen onvruchtbaarheid, een langdurige bestaande kinderwens, zonder dat er duidelijk is waarom..

 

Waar zoek je naar antwoorden als je hiermee te maken hebt?

 

Afgelopen week kwam Kim Feenstra openlijk naar buiten met haar persoonlijke verhaal over (on)vruchtbaarheid en het taboe dat daar nog steeds op rust. Wat fijn, dacht ik. Als zij hier openlijk over spreekt, dan gaan vast meer vrouwen dat doen, en krijgen ze straks hopelijk de steun die ze werkelijk nodig hebben. Want hoewel het ‘licht brandt’ in het ziekenhuis wil dit helemaal niet zeggen dat je daar ook werkelijk je antwoorden gaat vinden.

 

Dat klinkt misschien gek uit de mond van een dokter, maar ik ben niet de enige die hier voor waarschuwt..

 

Teveel focus op de fysieke kwaliteit en gezondheid van eicellen en zaadcellen kan er voor zorgen dat je uit het oog verliest dat jouw vruchtbaarheid onder invloed staat van nog veel meer factoren, die niet allemaal op een fysiek niveau of buiten jezelf te vinden zijn..

 

Het is mijn ervaring dat de diepere antwoorden op een onbegrepen onvruchtbaarheid, of herhaalde miskramen, heel vaak samenhangen met persoonlijke processen die veel minder ‘meetbaar’ en ‘zichtbaar’ zijn dan eicellen of zaadcellen. 

 

Epigenetische imprints, pré en perinataal trauma, onbewuste beperkende gedachten en overtuigingen kun je niet aflezen aan de buitenkant. Ze zitten verscholen in de diepte. Gehuld in de schaduw, daar ‘waar het licht niet brandt’, maar met een beetje hulp wel degelijk kan komen!

 

Het is mijn missie om jullie te helpen zicht te krijgen op deze verborgen oorzaken. Zodat naast optimale ondersteuning vanuit de bestaande zorgpaden er een nieuwe weg mag ontstaan die je helpt om op natuurlijke wijze blokkades te overwinnen en je vruchtbaarheid terug te vinden.

 

Wil jij meer weten over hoe dit voor jullie zou kunnen werken?  

 

Direct aan de slag? Met het Online Programma Vitaal & Vruchtbaar krijg jij in een maand tijd zicht op je complete cyclus en hoe je de kennis hierover kunt benutten voor het verbeteren van de vitaliteit en vruchtbaarheid van jezelf én je relatie. Lees er hier meer over

 

En natuurlijk kun je je ook aanmelden voor de GRATIS Fertility Checklist waarmee je zicht krijgt ook veel voorkomende oorzaken van onverklaarde onvruchtbaarheid waar vaak niet het over gesproken wordt.

 

Waar heb jij al gezocht naar een oplossing, en bracht dat helderheid?
Deel het met ons onder deze blog bij de reacties.

 

 

 

De Ontdekkingstocht naar Optimale Vruchtbaarheid waar je heel aantrekkelijk van wordt!

Fertility Checklist

Wil je een eerste stap zetten naar meer bewustzijn over wat jij kunt betekenen voor de gezondheid van jezelf en je kindje?

Download dan gratis de Fertility Checklist en ontvang mijn tips:

  • Voor een gezonde start van jouw moederschap én het leven van je kindje.
  • Voor het doorbreken van belemmerende overtuigingen die een gezonde zwangerschap in de weg staan
  • Voor een sprankelende relatie, het fundament van jullie toekomstige gezin.

Deel jouw persoonlijke situatie en ik beantwoord je met een advies op maat

4 + 3 =