fbpx

2 Seconden oogcontact.. en je weet het. Met deze man/vrouw wil ik wel/niet verder praten.

8 Seconden neemt het.. om te beoordelen of je mijn website de moeite waard genoeg vindt om deze blog ook daadwerkelijk verder te gaan lezen. 

10 Seconden ..als een kus zo lang duurt..gebeurt er iets in je brein, waardoor je liever niet meer stopt met kussen…je lief liever voorlopig niet loslaat..wel langer dan 2 seconden in de ogen wil kijken..

En dan zou t zo maar eens 11 minuten kunnen worden…

11 minuten, zo lang schijnt het gemiddeld voor stellen te duren, om de liefde te bedrijven.

Paulo Coelho schreef een boek met deze titel dat gaat over prostitutie, heilige sex, verbondenheid, dromen en de Liefde.

Een aanrader.

Van hem komt dus die term. 11 Minuten.

11 minuten. Zo lang duurt ook het consult bij de Gynaecoloog voor de terugplaatsing van een embryo. Soms zelfs korter. Zoals een cliënte vertelde, ‘Het was voorbij nog voordat ik het doorhad en ik moest zo nodig plassen dat ik maar aan 1 ding kon denken: mag ik al naar de wc?!”
Het klonk niet echt romantisch…

Embryo – Eskimo

Dat Embryootje – Eskimootje kwam uit de vriezer. Lag daar al enkele dagen, misschien zelfs maanden.

Wat een contrast met de warme buik waarin het nu mag gaan nestelen.

Het begin van dit wezen vond plaats in een petrischaaltje of misschien zelfs wel via ICSI waarbij een zaadcel in een eicel wordt ingebracht met een naald.
Er ging een heel circus aan handelingen aan vooraf.

In een IVF traject krijgt de moeder voordat haar eicellen kunnen worden geoogst verschillende hormoonkuren om de rijping van eicellen op te wekken. En dat je hiervoor jezelf soms moet prikken met een injectienaald, blauwe plekken krijgt op je buik, beurs voelt van binnen en van buiten.. dat weten veel mensen niet..

Je kunt er van gruwen, ik weet dat sommige mensen hier écht moeite mee hebben, het zo onnatuurlijk vinden dat ze zeggen, dat nooit!

Maar ik weet ook dat het voor sommige stellen de enige weg is die ze aangereikt hebben gekregen, of voor mogelijk houden. Waarbij al het andere gewoonweg niet is gelukt. Waarbij het verlangen zo groot is, dat er hoe dan ook een weg gezocht wordt, en voor een deel van hun ook gevonden. En dat is dan een groot geschenk!

 250 Minuten wachten…

Helaas gaat het in de meerderheid van de gevallen niet lukken. En nee, dat is geen fijne boodschap voor je als je nu net in dit proces zit. Misschien wel in de ‘wachtfase’ na terug plaatsing zit. Al door het hele circus bent gegaan, jouw kindje uit de vriezer nu ligt op te warmen in je buik. En met heel je hart hoop je, droom je, verlang je. En tegelijk is er ook de angst.

Wat als het niet lukt? Kan ik die pijn (nog een keer) verdragen?

En waar kies je voor? Met hart en ziel dat kleintje koesteren? In gedachten opwarmen? Visualiseren dat er zacht licht en liefde vanuit je hart naar je baarmoeder stroomt en je kindje ‘ontvangen’ wordt. Aangemoedigd wordt om worteltjes te maken in je baarmoederwand, te groeien, rijpen, dat daar een hartje mag gaan kloppen deze week?

Of hou je je gereserveerd? Want als je nu nog niet ‘hecht’ aan het idee dat je zwanger bent, kan je ook nog niet echt iets verliezen. Eerst die positieve test zien, dan pas ben je zwanger.
Vaak krijgen vrouwen ook dat advies. ‘Denk er maar niet te veel over na’, ‘zoek afleiding’, ‘ga iets leuks doen’.

Maar hoe dan!? Jij was erbij toch?
Toen die eicellen werden geoogst.
Toen je het telefoontje kreeg ‘we hebben goed nieuws, er zijn 2 bevruchte eicellen die zich goed hebben ontwikkeld.’

Toen je daar in die stoel lag, met je volle blaas, en jouw ‘eskimootje’ in je baarmoeder werd gelegd.

Het duurde misschien maar kort. Maar jij was er bij.

 

Zwanger?!

Jij bent zwanger vanaf de dag dat jouw eicellen samenkwamen met de zaadcellen van je partner (of donor) in dat petrischaaltje, of tijdens die icsi procedure. Hoe onwerkelijk dat ook voelt voor de buitenwereld.
Diep in je hart weet je, ik ben moeder. Zo voelt het. Misschien durf je het niet te zeggen, maar denk je het wel. En het is waar.
Waarom zou een bevruchting die voortkomt uit 11 minuten dampende sex meer waar zijn dan een bevruchting die voortkomt uit een  consult van 11 minuten bij de gynaecoloog, gevolgd door een ontmoeting van jouw eicel met de zaadcellen van je partner in een laboratorium?

Niet elke bevruchting na 11 minuten dampende sex groeit uit tot een voldragen baby. Heel veel embryo’s ontwikkelen zich niet verder dan die eerste 2 weken, krijgen het niet voor elkaar om in te nestelen, een kloppend hartje te krijgen. Het Conceptie proces is een magisch proces (waarover je hier meer kunt lezen). Innestelen is een volgende stap waarbij er weer nieuwe uitdagingen zijn, en kansen!

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat lang niet iedere zwangerschap zo bewust ontvangen wordt dat de ouders al vanaf het moment van conceptie weten dat zij zwanger zijn. Heel vaak dringt dat besef pas door als die eerste 2 weken al lang voorbij zijn, doordat een menstruatie uitblijft en de test ‘positief’ kleurt. En zo lang je nog niet weet dat je zwanger bent, bekijk je jezelf ook niet als ‘zwanger’.

Maar na een IVF traject met terugplaatsing is het onvermijdelijk. Je kunt niet ‘doen alsof je niet weet’, als je weet dat er een embryo in je baarmoeder is gelegd. En bij ieder krampje, elke opgeblazen buik, windje of zuchtje is het goed mogelijk dat jij je afvraagt..gaat het allemaal wel goed met m’n Guppie?

Bao Mai

In de Chinese geneeskunde kennen we een energiebaan die loopt van het Hart naar de Baarmoeder die Bao Mai wordt genoemd. Deze verbinding zorgt ervoor dat de energieën van liefde en sex, hemel en aarde, elkaar kunnen ontmoeten, en er een alchemistisch proces kan plaatsvinden dat bijdraagt aan conceptie en innesteling. Is deze verbinding geblokkeerd, verkilt geraakt, bekoeld door gevoelens van afwijzing, eenzaamheid of onmacht, dan kan dit de vruchtbaarheid nadelig beïnvloeden.
Een van de belangrijkste taken van een acupuncturist bij een fertiliteits behandeling is het ‘opwarmen en openen’ van deze energiebaan. Dat kan met behulp van acupunctuur of counseling, of een combinatie van beide.

Zit jij nu in je ‘wachtweek’ en lees je dit. Vraag je je jezelf af, hoe zit dat met mijn Bao Mai?
Zou daar wellicht de oorzaak van ons probleem liggen?

Probeer dan eens deze oefening en kijk wat die met je doet.

Leg je rechter hand op je hart en je linker hand op je onderbuik

Adem rustig 4 tellen in door je neus en 4 tellen uit door je mond

Op je inademing zet je je buik een beetje uit

Op je uitademing trek je je buik een beetje in

Op je inademing adem je liefdevolle aandacht vanuit de aarde en je voeten naar je hartstreek, voel je waardering voor jezelf en het leven.

Op je uitademing ontspan je en stel je jezelf voor dat dit vriendelijke gevoel van je hart naar je baarmoeder stroomt en je baarmoeder verwarmt.

Roept het weerstand op? Of verlangen? Is het eenvoudig? Of wordt je onrustig, en laat je het er maar bij? 

Alles is ok. Neem de tijd. 

Wees zacht voor jezelf en je lichaam. 

Die zachtheid werkt door naar je baarmoeder en je kindje. Hoe klein ook.

 

Bewust Zwanger Worden

Wist je dat er in de wereld vrouwen zijn die heel bewust zwanger worden? Die hun eisprong voelen, een kindje uitnodigen, vanuit afstemming met hun partner vrijen en de spirit van hun kindje kunnen voelen tijdens het moment van conceptie. Die vanaf de eerste dag wéten dat ze zwanger zijn. En vanuit overtuiging hun kindje in de zwangerschap begeleiden naar de geboorte toe. Met oog voor de boodschap die deze ziel voor hun en hun community heeft?

In oude oorspronkelijke communities (zoals de Kogi, Aboriginals, Dogon, Maya) is dit heel normaal.
In onze rat-race wereld klinkt het (bijna) zweverig en misschien wel een tikje overdreven.

Jij als IVF mama zit in een unieke situatie. Als geen ander ben jij je bij elke stap enorm bewust van de ontwikkelingsfase van jullie kinderwens. Weet je precies hoeveel dagen oud jullie embryo is. Wat als je elke dag 11 minuten zou nemen om hier op in te tunen, liefdevolle aandacht te ademen vanuit je hart naar je baarmoeder. Zachtjes, vriendelijk, uitnodigend. Wat geef je hiermee aan jezelf en je kindje? Welke inzichten over de missie van jouw kindje krijg jij als je dit gaat doen?

Verbinding verbroken…

Het is heel goed mogelijk dat je door alle medische behandelingen en ‘gedoe’ het gevoel met je lichaam en vrouwelijke cyclus kwijt bent geraakt. Dat je bent gaan twijfelen aan jouw kracht als vrouw. Ik hoor vrouwen wel eens zeggen ‘Als het niet lukt dan voel ik dat ik als vrouw gefaald heb’. Een keiharde constatering. Een heel verdrietige constatering ook. Want jij bent veel meer dan een ‘broedmachine’. En misschien vraagt jouw lichaam om een oplossing, een evolutie sprong, die vooraf moet gaan aan een zwangerschap alvorens een gezond kindje te kunnen baren en je eigen gezin te kunnen starten. Een Quantum Sprong waar nog niemand aan gedacht heeft!

 

Wil je weten wat die Sprong is? 

In gemiddeld 11 minuten weet ik waar voor jou de shift zit die vooraf gaat aan een gezonde, blijvende conceptie, innesteling en zwangerschap.

11 minuten. Dat is gemiddeld de tijd die ik nodig heb om een diagnose te stellen. Om te kijken naar je gezicht en je tong. De hartslag te voelen in je polsen. Om te luisteren naar een beknopte versie van jullie verhaal. Om te weten wat voor blokkade er speelt waardoor jullie kinderwens nog niet is vervuld.

Daarmee heb ik deze blokkade nog niet behandeld of weggenomen, maar zijn we wel weer een stap dichterbij de oplossing, mocht deze mogelijk zijn.

Wil je meer weten over wat ik voor jullie kan betekenen?

Download dan de Fertility Checklist en vul het contactformulier in. 
Dan beantwoord ik persoonlijk je vraag. 

De Ontdekkingstocht naar Optimale Vruchtbaarheid waar je heel aantrekkelijk van wordt!

Fertility Checklist

Wil je een eerste stap zetten naar meer bewustzijn over wat jij kunt betekenen voor de gezondheid van jezelf en je kindje?

Download dan gratis de Fertility Checklist en ontvang mijn tips:

  • Voor een gezonde start van jouw moederschap én het leven van je kindje.
  • Voor het doorbreken van belemmerende overtuigingen die een gezonde zwangerschap in de weg staan
  • Voor een sprankelende relatie, het fundament van jullie toekomstige gezin.

Deel jouw persoonlijke situatie en ik beantwoord je met een advies op maat

11 + 5 =